Omul de presa italian Carlo Caracciolo, co-fondator al ziarului La Repubblica si actionar la cotidianul francez Liberation, a incetat din viata, luni-seara, la varsta de 83 de ani, in locuinta sa de la Roma, anunta La Repubblica in editia online, citata de AFP

Dupa ce a fondat cotidianul de centru-stanga La Repubblica, impreuna cu Eugenio Scalfari, Caracciolo s-a numarat, timp de 50 de ani, printre principalii oameni de presa din Italia.

La inceputul anilor '90, a reusit sa impiedice preluarea cunoscutului cotidian de catre omul de afaceri Silvio Berlusconi, actualul premier al Italiei, care, la acea vreme, nu intrase inca in politica.

In 2007, Caracciolo a cumparat actiuni de cinci milioane de euro la grupul francez de presa Liberation, salvat astfel dintr-o situatie financiara critica.

"Presa trebuie sa fie cat mai independenta posibil fata de partide si fata de principalele forte economice. Ea nu trebuie sa se lase influentata de altceva decat de grija de a difuza informatiile pe care trebuie sa le difuzeze, prin menirea sa", spunea Eugenio Scalfari intr-un interviu acordat in 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.