Chiar inainte de a deveni premier, Blair avea o experienta bogata in privinta traiului alaturi de mai multe religii ale lumii. Blair este fiul crestin al unui tata ateu care a devenit un politician crestin intr-o tara laica. Blair a intampinat probleme in urma cu doi ani atunci cand a incercat sa isi apere decizia de a se alatura Americii in invazia Irakului, citand credinta sa crestina. Criticii au izbucnit, sustinand ca aceasta adeziune nu era crestina.

In Marea Britanie, premierul i-a urmat in mod traditional pe reformatori. In plus, acestuia ii revine sarcina de a-l numi pe Arhepiscopul de Canterbury in numele Coroanei, o sarcina dificila pentru un catolic. Pentru toate aceste motive, Blair a asteptat expirarea mandatului pana cand s-a convertit anul trecut la catolicism, in cadrul unei ceremonii private. Sase luni mai tarziu, fostul premier anunta lansarea unei fundatii religioase, "Tony Blair Faith Foundation", menita sa promoveze cooperarea religioasa intr-o lume aflata in era globalizarii.

Pe de alta parte, chiar si dupa ce a devenit oficial catolic, Tony Blair a eludat dreapta credinta. Desi un credincios devotat, Blair se opune Papei in probleme cum ar fi avortul, cercetarea in privinta celulelor stem embrionare si dreptul persoanelor homosexuale de a adopta copii si de a forma parteneriate civile.