Campania, initiata in luna august de Galeriile Nationale din Scotia si Anglia, a avut ca punct de plecare o donatie acordata de The National Heritage Memorial Fund (Fondul Memorial al Mostenirii Publice).
Daca nu se va reusi strangerea celor 50 de milioane pana pe data-limita de 31 decembrie, tabloul "Diana si Acteon" ar urma sa fie vandut unui colectionar particular. In prezent, pictura este expusa la National Gallery din Londra.

In cazul in care Galeriile Nationale vor putea cumpara pictura de la Ducele de Sutherland, acesta ar urma sa le acorde prioritate, in urmatorii patru ani, la achizitionarea unei alte picturi de Titian, "Diana si Callistro".
Cele doua tablouri de Titian fac parte dintr-un ciclu dedicat Regelui Filip al II-lea al Spaniei, intre anii 1556 si 1559, si sunt incluse in colectia Bridgewater, imprumutata Galeriilor Nationale Scotiene. Colectia mai cuprinde sase tablouri, trei semnate de Rafael si cate unul de Rembrandt, Van Dyck si Tintoretto.

Daca, in cele din urma, cele doua galerii reusesc sa rascumpere tablourile, intreaga colectie Bridgewater va putea fi data in folosinta, pe termen lung, Galeriei Nationale a Scotiei.