Presedintele ales Barack Obama va merge cu trenul, inpreuna cu familia sa, de la Philadelphia la Washington, in weekendul dinainte de ceremonia de investitura, din 20 ianuarie, transmite NewsIn

Urmand traditia presedintilor alesi, care au calatorit cu trenul pana la Washington inainte de a fi investiti in functie, trenul lui Obama va pleca sambata, 17 ianuarie, din Philadelphia si va ajunge la Washington in cursul serii.

"Calatoria reprezinta ultima etapa a unui drum care a inceput pe treptele Old State Capitol din Illinois si va culmina pe treptele Capitoliului" din capitala federala, a anuntat luni comisia insarcinata cu ceremonia de investitura.

Obama si-a anuntat candidatura la Old State Capitol - locul unde Abraham Lincoln a sustinut un discurs celebru, despre necesitatea ca Statele Unite sa renunte la diviziunile privind sclavia.

In dimineata zilei de 17 ianuarie, Obama si familia sa vor participa la o ceremonie in Philadelphia, inainte de a se urca in tren si a merge la Wilmington (Delaware), unde li se vor alatura vicepresedintele ales Joe Biden si familia acestuia. Impreuna, ei vor merge la Baltimore (Maryland), unde vor participa la o alta ceremonie, dupa care vor ajunge la Washington in cursul serii de sambata.

Cu mai mult de o luna inainte de investitura, Obama sustine luni o conferinta de presa consacrata mediului, in cursul careia va face noi numiri in echipa sa. Potrivit presei americane, presedintele ales il va nominaliza pe laureatul premiului Nobel pentru fizica, Steven Chu, ipentru functia de secretar pentru energie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.