Venetia era din nou inundata luni, din cauza fenomenului aqua alta, in timp ce nivelurile fluviilor Tibru si Po, care trec prin Roma, respectiv Torino, erau crescute din cauza ploilor abundente din ultimele zile

La Venetia, nivelul marii a crescut in jurul orei locale 12.00 (11.00 ora Romaniei) cu 115 centimetri fata de nivelul mediu, acoperind zonele joase ale orasului, printre care celebra piata San Marco si pasarelele instalate pentru pietoni.

La Roma, nivelul Tibrului, care incepuse se scada sambata si duminica, dupa mai multe zile de alerta, a crescut din nou luni dimineata, din cauza ploilor abundente din cursul noptii. In noaptea de vineri spre sambata, Tibrul ajunsese la cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani.

De asemenea, la Torino, fluviul Po s-a umflat atingand cota sa de alerta, a anuntat agentia italiana de presa ANSA.

Precipitatiile abundente si vantul puternic care afecteaza Italia incepand de miercuri au provocat moartea a trei persoane.

In Calabria, aproximativ 800 de caini au murit sau au fost dati disparuti dupa ce raul Petrace s-a revarsat vineri, inundand adapostul unde se aflau animalele, a anuntat vineri agentia ANSA. Adapostul gazduia 1.070 de caini, dintre care numai 270 au mai putut fi salvati, pentru acestia urmand a fi gasit un nou adapost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.