Mai mult de o mie de tineri protestau luni la pranz in fata sectiei de politie din Atena fata de uciderea adolescentului de catre politie la 6 decembrie, in timp ce alte manifestatii aveau loc in provincie, relateaza AFP

Un cordon impresionant de forte de ordine era desfasurat in fata cladirii politiei. Unii tineri scandau slogane ostile politiei, altii incercau sa dialogheze cu fortele de ordine.

Anterior, circa 100 de tineri si militanti de stanga s-au strans la Palatul Justitiei, unde vor fi adusi sase tineri arestati la sfarsitul saptamanii trecute in urma unor incidente.

"Solidaritate cu ostaticii statului", au scris ei pe un banner.

Alte trei manifestatii ale liceenilor au fost organizate luni dimineata, marile artere ale capitalei fiind blocate. Unul dintre proteste a dus la incidente intre politie si tineri.

Actiuni au loc si in provincie, fara incidente majore, in special langa Salonic, unde tineri au ocupat cladirea primariei, in timp ce in Ioannina si pe insula Lesbos au fost ocupate studiourile posturilor de radio publice locale.

O manifestatie a liceenilor si studentilor a inceput si in Patras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.