Danemarca: Julaften

Ajunul Craciunului, sau "Julaften", este cea mai importanta sarbatoare in Danmarca. Masa de Craciun este servita la miezul noptii, iar mancarea traditionala este budinca preparata din orez.

O singura aluna este ascunsa in budinca, asa ca, se considera, ca cel care o gaseste va avea noroc in anul urmator. Danezii lasa, de asemenea, un bol cu budinca elfilor, numiti Nisse, care vor cauza ghinioane daca nu sunt tratati corespunzator in noaptea Ajunului de Craciun.

Suedia: Sarbatoarea Sfintei Lucia

Conform legendei, Sfanta Lucia ducea mancare crestinilor persecutati, folosind lumanari pentru a-i “deschide” calea.

Citeste si:

Generozitatea ei este rememorata in fiecare dimineata a zilei de 13 decembrie, cand cea mai mare fiica din fiecare familie de suedezi isi trezeste familia cantandu-le si servindu-i cu prajitura cu sofran.

Finlanda: Reindeer lassoing

Un lucru este sigur: in Finlanda sunt mai multi reni decat oameni.

Localnicii, care de secole cresc si dreseaza renii imbracati in costume festive, ii invata pe turistii care viziteaza tara in perioada Craciunului sa prinda renii cu frangii, precum in vestul salbatic. De asemenea, turistii pot opta pentru diferite tururi in sanii trase de reni.