Compania de electricitate ERDF a precizat ca ninsorile vor continua, ceea ce va face dificil accesul la cablurile electrice afectate si realuarea furnizarii de curent.

Intreruperi de curent au fost semnalate in mai multe departamente din centrul si sudul Frantei: Puy-de-Dôme, Aveyron, Loz?re, Cantal, Haute-Loire si Corr?ze, potrivit ERDF.

Zapada a provocat si perturbari ale circulatiei in Masivul Central, iar circulatia este interzisa in ambele sensuri pe autostrada A75 care duce spre orasul Hérault, din sudul Frantei.

In noaptea de sambata spre duminica, circa 50 de persoane ale caror masini erau blocate pe Valea Loarei, au fost evacuate de pompieri. In plus, un telescaun din statiunea de ski Sept Laux, din Alpi, a fost oprit duminica dimineata, in urma unei rafale de vant care a provocat evacuarea a 50 de schiori.

Tot din cauza vremii, pista de pe Val-d'Is?re, din muntii Alpi, unde se desfasoara campionatul mondial de ski alpin, a fost inchisa duminica. Caderile de zapada si rafalele puternice de vant au ingreunat conditiile de practicare a sportului de iarna in statiune.

Zapada a inceput sa cada in noaptea de sambata spre duminica si, potrivit asteptarilor, va continua pana duminica seara, stratul de zapada ajungand in unele locuri la 15-60 de centimetri.

Pe de alta parte, sud-estul Frantei era afectat duminica de ploi abundente insotite de rafale de vant, care au perturbat in special traficul feroviar din apropiere de Marsilia.