Trei sferturi dintre comploturile teroriste impotriva Marii Britanii monitorizate de MI5, adica peste 20, au ramificatii in Pakistan, a declarat la Islamabad premierul britanic Gordon Brown

Surse oficiale de la Londra spun ca serviciile secrete britanice sunt la curent cu circa 30 de comploturi in stare avansata, dintre care cel putin 21 au ramificatii in Pakistan, informeaza NewsIn.

Aflat in vizita la Islamabad, premierul britanic a cerut presedintelui Ali Asif Zardari eforturi mai eficiente pentru a combate militantii al-Qaida si din alte grupari in zonele de la granita cu Afganistanul. "A venit timpul pentru fapte, nu vorbe", i-a spus Brown lui Zardari.

Intr-o conferinta de presa, premierul a declarat ca i-a spus lui Zardari ca "trei sferturi dintre cele mai grave comploturi investigate de autoritatile britanice au legaturi cu al-Qaida din Pakistan".

Multi teroristi cunoscuti, precum Mohammed Siddique Khan, liderul autorilor atentatelor din 7 iulie 2005 de la Londra, s-au antrenat in taberele tip al-Qaida din zona de granita ale Pakistanului cu Afganistanul.

"Trebuie sa spargem lantul terorismului care leaga muntii din Afganistan de strazile din Marea Britanie", a spus Brown, anuntand un ajutor britanic de aproape sapte milioane de euro pentru Pakistan, in cadrul unui "pact" impotriva terorismului. Brown i-a propus lui Zardari un "pact anglo-pakistanez de combatere a terorismului", cel mai amplu din domeniu incheiat de Londra cu vreo alta tara. Programul include asistenta pentru activitatile politiei pakistaneze de detectare si neutralizare a bombelor, planuri de urgenta in caz de atacuri teroriste la scara mare si programe de combatere a radicalizarii tinerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.