Ninsori record pentru ultimii 80 de ani au perturbat vineri circulatia in sudul Austriei, in timp ce sudul Italiei este afectat de inudatii, in urma ploilor abundente, transmite NewsIn

Ninsorile au ingreunat circulatia feroviara si rutiera vineri in sudul Austriei si au provocat intreruperi de curent electric, autoritatile avertizand ca exista riscuri foarte mari de avalanse.

In valea Gailtal situata in landul Carinthia, stratul de zapada care a cazut in ultimele 48 de ore a atins 102 centrimetri, un record pentru ultimii 80 de ani, potrivit centrului meteorologic austriac ZAMG. In valea Lesachtal, stratul de zapada a ajuns la 160 - 200 de centimetri, potrivit unor surse neoficiale.

Vremea nefavorabila a provocat inchiderea drumurilor din landurile Carinthia si Tirol, printre care si a celor de acces spre doua statiuni de ski.

Caile ferate austriece au anuntat suspendarea traficului feroviar intre Villach si Udine (oras din nord-vestul Italiei), iar functionarea liniilor feroviare locale a fost intrerupta. Compania cailor ferate a apelat la armata pentru a pastra in stare de functionare alte linii feroviare.

Aproximativ 3.000 de locuinte au ramas fara curent electric, dupa ce cablurile s-au rupt sub greutatea zapezii sau au fost smulse de copacii care au cazut.

In Tirol a fost necesara interventia pompierilor pentru a inlatura zapada de pe acoperisurile caselor, care amenintau sa se prabuseasca. O masa de zapada cu o suprafata de 35 de metri a cazut de pe acoperisul unei cladiri, distrugand sase masini. Incidentul nu s-a soldat insa cu nicio victima.

Autoritatile din valea Lesachtal, unde o avalansa a provocat pagube materiale, dar nicio victima, le-au cerut locuitorilor sa inlature zapada de pe acoperisurile propriilor case.

Scolile au ramas inchise pentru a doua zi consecutiv in orasele Spittal si Hermagor din Carinthia.

Pe de ala parte, ploile abundente si vantul puternic care afecteaza Italia incepand de miercuri au provocat moartea a trei persoane, iar la Roma raul Tibru, care a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 40 de ani, continua sa creasca si urma sa atinga un record in noaptea de vineri spre sambata.

In Calabria, aproximativ 800 de caini au murit sau au fost dati disparuti dupa ce raul Petrace s-a revarsat vineri, inundand adapostul unde se aflau animalele, a anuntat vineri agentia ANSA. Adapostul gazduia 1.070 de caini, dintre care numai 270 au mai putut fi salvati, pentru acestia urmand a fi gasit un nou adapost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.