Cotidianul britanic “The Independent” propune un top al previziunilor complet gresite in privinta tehnologiilor care au acaparat lumea.
Razele X: “O inselatorie”

Societatea Regala din Londra pentru Imbunatatirea Cunostintelor in domeniul Stiintelor Naturale, infiintata in 1660 de oamenii de stiinta englezi, a fost intotdeauna o organizatie care a contribuit la avansul tehnologic. Totusi, in 1883, presedintele societatii, lordul Kelvin, a declarat: “Razele X se vor dovedi ca sunt o inselatorie”. In schimb, aceasta inventie a contribuit enorm la avansarea medicinei.

Telefonul, o inventie buna doar pentru americani

In 1878, sir Wallace Preece, inginerul-sef al Postelor, spunea: “Americanii au nevoie de telefon, dar noi nu. Noi avem destui curieri”.

Televiziunea - prea plictisitoare

Aparatele tv au inceput sa fie vandute pe scara larga in 1930. Darryl Zanuck, castigator al Premiului Oscar, mogul al Hollywoodului si fondator al 20th Century Fox, declara insa in 1946 ca oamenii “se vor satura repede sa se zgaiasca la o cutie de lemn in fiecare seara”.

640 KB - memorie suficienta pentru un PC

Bill Gates sustine ca nu a fost citat corect cu o declaratie din 1981, conform careia nimeni nu ar putea avea nevoie de mai multa memorie decat 640 KB pe un calculator. Acum, un calculator este vandut in medie cu o memorie de 2 GB.

iPod - un esec asigurat

Sir Alan Sugar, seful de la Amstrad, declara intr-un interviu in februarie 2005: “Craciunul viitor iPod va fi mort, terminat, kaput”. Totusi, micile aparate de la Apple s-au vandut in 174 de milioane de exemplare.

Boeing 247 - cel mai mare avion

In 1933, avionul Boeing 247, pentru 10 pasageri, isi lua zborul pentru prima data. Un inginer declara atunci: “Nu va fi construit niciodata un avion mai mare ca asta”.

Posta cu racheta

Seful postei americane, Alan Summerfield, declara in 1959: “Suntem la un pas de a utiliza posta lansata cu racheta” - o idee cel putin ciudata, sa astepti rachete indreptate catre tine.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.