Un tanar a incercat vineri sa intrerupa discursul presedintelui rus Dmitri Medvedev consacrat Zilei Constitutiei, strigand "Rusine pentru amendamente!", informeaza AFP.
Strigatele tanarului au intervenit in timp ce presedintele lauda importanta "fundamentala" a adoptarii Constitutiei, in urma cu 15 ani. Atunci cand fortele de ordine au incercat sa il scoata din sala, Medvedev i-a luat apararea tanarului.

"Nu trebuie sa-l dati afara. Constitutia a fost aprobata pentru ca fiecare dintre noi sa aiba dreptul sa-si exprime pozitia. Este si aceasta o opinie, trebuie respectata", a declarat presedintele rus.

Dnmitri Medvedev a propus la 5 noiembrie o reforma constitutionala care prevede prelungirea duratei mandatului prezidential de la patru la sase ani. Aceste modificari, votate deja de ambele camere ale Parlamentului rus, au ridicat intrebari cu privire la intentiile puterii, in special ale lui Vladimir Putin, predecesorul lui Medvedev la Kremlin, devenit premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.