Atena a avut parte, joi spre vineri, de prima noapte relativ linistita, dupa sase zile de manifestatii si violente intre tineri si politisti, au anuntat vineri dimineata surse din politia elena.
Potrivit surselor, un singur incident a fost semnaAlat vineri noaptea la ora 1.00, ora Romaniei, cand s-a aruncat cu pietre asupra unei baze sportive care apartine lui Minos Kyriakou, presedintele Comitetului Olimpic Grec, informeaza NewsIn.

Incpand de sambata, cand tanarul Alexis Grigoropoulos in varsta de 15 ani a fost omorat de un politist la Atena, Grecia se confrunta cu un val de violente intre tineri si politisti, care au provocat pagube mari magazinelor, bancilor si cladirilor oficiale din Atena si din alte orase.

Joi seara, un grup de 20 de tineri a aruncat cu pietre asupra fortelor de ordine in apropiere de Universitatea din Atena, la sfarsitul unei manifestatii la care au participat aproape 400 de persoane.

O alta manifestatie, care a reunit peste o mie de persoane joi seara, in centrul orasului Salonic, al doilea ca marime din Grecia, s-a incheiat fara incidente.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.