Liderul nord-coreean Kim Jong-il a suferit intr-adevar un atacat cerebral, insa nu a fost supus unei operatii, iar acum se simte mai bine, a declarat joi un medic francez care l-a tratat pe liderul de la Phenian, relateaza Reteurs.

Oficiali din Coreea de Sud si Statele Unite au spus ca liderul de la Phenian, in varsta de 66 de ani, a suferit un atac cerebral in luna august, ceea ce a ridicat intrebari cu privire la cine ia decizii in acest stat, care este o putere nucleara.

"Kim Jong-il a suferit un atac cerebral, insa nu a fost supus unei operatii. Se simte mai bine acum", a declarat Francois-Xavier Roux, medicul care l-a tratat pe Kim la sfarsitul lunii octombrie, pentru cotidianul francez Le Figaro.

"Fotografiile care au fost publicate par a fi recente si adevarate. Cred ca el este la conducere acum in Corea de Nord. Nu pot spune mai multe, avand in vedere confidentialitatea relatiei medic-pacient si faptul este un secret de stat", a spus Roux, neurochirurg, care locuieste la Paris.

Coreea de Nord a publicat mai multe fotografii de cand au aparut zvonurile cu privire la starea de sanatate a liderului nord-coreean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.