Premierul rus Vladimir Putin i-a adus un omagiu joi lui Aleksandr Soljenitin, "patriot si cetatean" decedat la 3 august, care ar fi implinit 90 de ani la 11 decembrie, intr-un mesaj adresat sotiei acestuia, Natalia, relateaza AFP.
"Ne amintim de aceasta personalitate puternica, talentata si curajoasa, un adevarat patriot si cetatean, a carui opera face parte integranta din literatura rusa", a spus Putin.

"Imi amintesc de o intalnire cu Aleksandr in locuinta dumneavoastra, ospitaliera, plina de caldura, din apropiere de Moscova, si de cuvintele sale intelepte, pline de atentie pentru patrie si viitorul ei"
, adauga Putin.

Putin l-a vizitat de mai multe ori pe scriitor, provocand nemultumirea fostilor disidenti, din cauza trecutului sau in KGB.

Premierul rus i-a multumit si Nataliei Soljenitin pentru contributia sa "in vederea publicarii si popularizarii operelor lui Aleksandr".

Un timbru special a fost emis cu aceasta ocazie si a fost inaugurat site-ul www.solzhenitsyn.ru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.