Desi abia la inceput, administratia Obama a pierdut usor din stralucirea initiala. "Obamamania" este pe cale de a lua sfarsit, lasand loc criticilor la adresa noului presedinte, tot mai dese in ultima perioada si nu tocmai demne de ignorat.

Editorialistul Newsweek, Michael Hirsh, ii reproseaza lui Obama faptul ca nu i-a oferit o functie in guvernul sau lui Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie.

Hirsh ii reproseaza presedintelui ales ca, desi a angajat multi oameni competenti in noua sa administratie, acesta nu l-a "recrutat" pe "singurul om care a avut dreptate de la inceput in privinta crizei financiare si ale carui idei demne de Premiul Nobel ar putea fi solutia iesirii din criza".

Cel mai aprig repros al lui Hirsh este insa faptul ca Obama s-a folosit pe parcursul intregi sale campanii electorale de imaginea economistului Joseph Stiglitz pentru a castiga alegerile, dar ca in momentul formarii noului cabinet, acesta a uitat de Stiglitz.

"O sursa apropiata a economistului mi-a spus ca acesta a fost lasat la o parte de catre Obama, desi spera sa i se faca macar o oferta, mai ales ca acesta l-a sprijinit pe Obama de la inceput", scrie Hirsh in editorialul sau.

Trebuie mentionat ca Stiglitz a fost singurul economist care a prezis cu exactitate inceputul crizei economice si riscurile aduse de aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.