Imunitatea fostului demnitar a fost ridicata dupa ce Monica Macovei a fost angajata in functia de consilier al actualului premier pe probleme de lupta anticoruptie.
Eforturile Monicai Macovei in calitatea sa de consilier al premierului macedonean Nikola Gruevski pe probleme de combatere a coruptiei se pare ca au dat roade. Un fost inalt oficial macedonean a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare. Este vorba de fostul premier Vlado Bucikovski care a fost gasit vinovat pentru abuz de putere si deturnare de fonduri, prejudiciul adus bugetului tarii fiind evaluat la aproape 2,5 milioane de euro. Presa din Skopje nu da amanunte in ceea ce priveste rolul fostului ministru de Justitie al Romaniei in acest caz, dar imunitatea de parlamentar a lui Bucikovski a fost ridicata in august 2007, la doua luni dupa ce Macovei a inceput sa lucreze pentru premierul macedonean, impartasind guvernului din experienta sa de lupta impotriva coruptiei.

Bucikovski a condus executivul macedonean intre decembrie 2004 si iulie 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.