Unul dintre cele mai puternice sindicate din Spania face presiuni asupra guvernului de la Madrid pentru legiferarea prostitutiei si protejarea celor care lucreaza in aceasta bransa, mentionind ca o buna parte din femei sint est-europence care traiesc, practic, in sclavie, releva BBC. Liderii sindicali vor organiza miine o conferinta nationala in care se vor discuta drepturile celor care lucreaza in industria sexului.

"Este un sector puternic si in plina dezvoltare. Intr-o tara civilizata nu putem tolera un sector ilegal in care sute de mii de oameni, in special femei si imigranti, sint exploatati", afirma Jose Maria Fidalgo, secretar general al Comisiones Obreras, una din cele doua mari centrale sindicale din tara.

Se estimeaza ca numarul total al prostituatelor din Spania se situeaza undeva intre 300.000 si 400.000. 90a din acestea sint imigrante, majoritatea din Romania, si isi cistiga piinea prin bordelurile de pe marginea drumurilor. Raidurile politiei au scos la iveala un mare numar de femei venite din Europa de est si Africa, tinute in conditii mizere, aproape de sclavie, aduse in Spania de catre traficanti de carne vie.

"Este foarte greu de spus citi bani se scot din acest domeniu, dar este vorba despre sume astronomice", afirma Carmen Bravo, responsabila pentru problemele femeilor in cadrul Comisiones Obreras. Un studiu a estimat ca un cotidian national spaniol a realizat sase milioane de euro pe an numai din vinzarea spatiilor de publicitate pentru servicii sexuale.
La conferinta care va avea loc joi vor participa partidele politice, reprezentanti ai societatii civile, experti legali si chiar reprezentante ale prostituatelor. Sindicatul spera ca in acest fel va obtine legiferarea mai rapida a acestui sector si protejarea femeilor.

"Torturate, violate, arse cu tigara"

Prostitutia este principala afacere a interlopilor romani din Spania. Mai mult de jumatate din prostituatele din cluburile de noapte sint romance, dupa ce, cu citiva ani in urma, procentul era de 80%. Si pe strazile marilor orase spaniole pot fi intilnite prostituate din Romania, care isi vind serviciile pentru citeva zeci de euro. O parte din fete ajung de bunavoie sa se prostitueze, altele sint fortate. "Bandele de proxeneti romani domina piata spaniola a prostitutiei, utilizind metode foarte dure de constringere. Tratamentul pe care il aplica fetelor aflate sub controlul lor merge pina la tortura, viol sau arderea cu tigara a bratelor, picioarelor ori sinilor", se arata intr-un raport recent al politiei spaniole


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.