Germania nu va putea ratifica Tratatul de aderare la UE a Romaniei si Bulgariei in aceasta toamna, asa cum se preconizase, din cauza intentiei cancelarului Gerhard Schroder de a convoca alegeri anticipate, informeaza novinite.com.

Ministrul bulgar pentru afaceri europene, Meglena Kuneva, a declarat ca parlamentarii germani programasera sa voteze Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei imediat dupa vacanta de vara, dar convocarea de alegeri anticipate in aceasta toamna nu mai permite respectarea acestui calendar. Germania ar fi fost printre primele state dintre cele 25 de membre ale UE care ar fi ratificat Tratatul de aderare la UE a Romaniei si Bulgariei. Cancelarul Schroder va prezenta Parlamentului o motiune de incredere inainte de 1 iulie, data ultimei sesiuni parlamentare inainte de vacanta de vara, a anuntat presedintele SPD, Franz Muntefering. Daca motiunea de incredere este respinsa, presedintele Germaniei, Horst Kohler, dispune de 21 de zile pentru a dizolva Parlamentul.

Alegerile generale trebuie sa aiba loc in maximum 60 de zile de la dizolvarea Parlamentului, ceea ce ar insemna cel tarziu 18 sep-tembrie.
Intr-o intrevedere de 20 de minute pe care a avut-o cu Schroder la Palatul Prezidential din Berlin Kohler nu ar fi fost de acord cu alegerile anticipate.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.