Pelicula "Guerilla", cunoscuta si sub numele de "Che", in regia lui Steven Soderbergh si cu Benicio del Toro in rolul revolutionarului Ernesto Che Guevara, a fost cel mai aclamat film din 2008 in Cuba si catalogat drept cea mai fidela portretizare a insurgentului sud-american, informeaza Reuters.
Proiectia filmului a avut loc in Havana, in cadrul Festivalul de Film Latino-American. La vizionarea peliculei a fost prezent si Benicio del Toro, alaturi de Leonardo Tamayo, cel care a luptat alaturi de Che Guevara in Bolivia, unde acesta din urma a fost capturat si executat in 1967.

Pelicula biografica de peste patru ore i-a adus lui Benicio del Toro premiul pentru cel mai bun actor al anului la prestigiosul festival de la Cannes. Presa cubaneza l-a laudat, la randul sau, pe Benicio del Toro, dar a comentat, vizavi de acelasi film, ca personajului Fidel Castro (interpretat de Demián Bichir, cunoscut pentru serialul "Weeds") ii lipseste carisma si profunzimea.

Regizorul Steven Soderbergh, care a mai realizat, printre altele, "Erin Brockovich" (2000), "Traffic" (2000) si "Solaris" (2002), a motivat realizarea filmului "Che" prin fascinatia sa fata de un simbol al revoltei in toata lumea.

Viata lui Ernesto Che Guevara a fost subiect de ecranizare si in "Diarios de motocicleta" (2004), o adaptare bazata pe o carte scrisa chiar de Che Guevara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.