Numarul persoanelor subalimentate a ajuns in 2008 la 963 de milioane, in crestere cu 40 de milioane intr-un an, din cauza cresterii preturilor la alimente, a anuntat marti directorul general al agentiei ONU pentru Alimentatie si Agicultura, FAO, Jacques Diouf, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
In septembrie, el a spus ca, din cauza cresterii semnificative a preturilor la alimente, numarul persoanelor subalimentate a crescut cu 75 de milioane numai in 2007, ajungand la 923 milioane.

"Inca 40 de milioane de oameni s-au alaturat in 2008 acestei categorii, mai ales din cauza cresterii preturilor la produsele alimentare, potrivit estimarilor preliminare ale FAO", a spus oficialul marti.

"Astfel, numarul total ajunge la 963 de milioane, fata de 923 de milioane in 2007. Iar criza economica si financiara actuala ar putea creste si mai mult numarul victimelor foametei si saraciei", a avertizat FAO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.