Politia a arestat 87 de persoane in urma violentelor ce au afectat centrul Atenei, luni seara, in marja manifestatiilor de protest fata de moartea unui adolescent, provocata sambata de un politist, au anuntat surse din politie, potrivit NewsIn.

Majoritatea celor arestati sunt persoane care au vandalizat magazinele din centrul Atenei in cele mai grave violente urbane pe care le-a cunoscut Grecia, au precizat sursele citate. Doisprezece politisti au fost raniti in confruntarile cu tinerii si cel putin zece persoane au fost spitalizate pentru probleme respiratorii, dupa ce fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Pompierii au fost nevoiti sa intervina in 190 de locuri si au stins incendii in 49 de cladiri de birouri, 47 de magazine si 10 cladiri care gazduiau sedii ministeriale, au anuntat ei. Douazeci de vehicule au fost, de asemenea, incendiate, iar doi pompieri au necesitat spitalizare pentru probleme respiratorii.

Incidentele au inceput luni seara, in marja manifestatiilor de protest fata de moartea lui Alexis Grigoropoulos, in varsta de 15 ani, ucis sambata de un politist, dupa o altercatie cu dintre un grup de tineri si fortele de ordine, in centrul Atenei.

Tanarul va fi inmormantat astazi dupa-amiaza, intr-o suburbie a orasului, Palio Faliro, din apropierea portului Pireus.

Moartea lui Alexis Grigoropoulos a antrenat trei zile de violente urbane la Atena, Salonic si in numeroase alte orase din Grecia, in cursul carora zeci de magazine, banci si cladiri publice au fost incendiate sau jefuite. Mai multe sectii de politie au fost asemeena atacate de tineri, in marja manifestatiilor organizate de principalele partide de stanga parlamentare.

Premierul conservator Costas Karamanlis a promis luni ca statul va pune capat violentelor urbane, dar acestea au continuat in noaptea de luni spre marti, iar ministrul de interne Prokopis Pavlopoulos a fost nevoit sa ia apararea fortelor de ordine, pe care presa le acuza de ineficienta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.