Garda Civila a afirmat ca Sega S., in varsta de 24 de ani, a fost injunghiat duminica noapte in timpul unui jaf si a murit din cauza ranilor luni. Politia a arestat trei marocani, unul dintre ei fiind presupusul ucigas.
Dupa acest incident, imigranti din Africa sub-Sahariana s-au adunat in La Mojonera, sudul provinciei Almeria, si au incendiat magazine si pubele.

Politia a fost desfasurata si a arestat doua persoane originare din Coasta de Fildes si una originara din Guinea Bissau.

Revolte similare s-au inregistrat in septembrie in apropiere de Roquetas de Mar, dupa ce un cetatean senegalez a fost injunghiat mortal in momentul in care a intervenit intr-un conflict.
Circa cinci milioane din totatul de 45 de milioane de cetateni ai Spaniei sunt imigranti, majoritatea lucrand multa vreme in domeniul constructiilor, in contextul unei dezvoltari ample a acestui sector, care s-a prabusit insa in 2007.

Rata somajului in Spania este in prezent cea mai mare din UE, iar guvernul a spus ca ii va plati pe somerii imigranti pentru a reveni in tarile de origine, oferta pe care putini par sa o fi acceptat.