Premierul elen Costas Karamanlis a promis ca statul va pune capat violentelor urbane declansate la sfarsitul saptamanii trecute de moartea unui adolescent, ucis de politie, intr-un mesaj adresat luni natiunii, relateaza NewsIn

"Evenimentele inacceptabile si periculoase" ce au urmat mortii adolescentului "nu pot si nu vor fi tolerate", a spus premierul, in primul mesaj adresat populatiei de cand au inceput protestele.

El a denuntat "elementele extremiste ceu au exploatat drama, aratand ca singurul lor obiectiv este violenta". "Statul va proteja cetatenii, va proteja societatea. Este cel mai mic dintre omagiile datorate lui Alexis", a spus premierul, referindu-se la tanarul ucis sambata.

Politia a spus initial ca acest adolescent se numea Andreas, dar greseala a fost corectata.
Karamanlis a spus ca a cerut ministrului economiei sa ofere "o indemnizatie rapida si completa" grecilor ale caror proprietati au fost distruse sau avariate in violentele urbane.

El a reafirmat ca vinovatii pentru aceasta drama "vor primi pedeapsa pe care o merita".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.