Presedintele-ales, Barack Obama, a evitat sa ofere un raspuns direct cand a fost intrebat , intr-un talkshow din SUA, daca a reusit sa renunte la fumat

Intr-o tara in care tigarile sunt responsabile pentru un deces din cinci, iar consecintele fumatului costa zeci de miliarde de dolari, Obama a fost presat sa devina exemplu personal – renuntand la vechiul sau obicei.

In contextual in care, la Casa Alba nu se fumeaza, Obama a fost intrebat daca a renuntat la fumat:

Am renuntat,” a raspuns acesta, zambind cu subinteles. “Doar ca in anumite momente nu rezist tentatiei.

Asteptati un moment, asta inseamna ca nu ati renuntat,” a afirmat gazda talkshow-ului.

Destul de corect,” a raspuns presedintele. “ As sublinia insa ca am facut progrese mari in ceea ce priveste sanatatea mea. Oricum nu voi incalca regulile de la Casa Alba.”

Obama a fost observat de mai multe ori pe parcursul campaniei prezidentiale, mestecand Nicorette, guma folosita de cei care vor sa renunte la fumat.

Presedintele, in varsta de 47 de ani, merge zilnic la sala si uneori, joaca baschet. Doctorul sau a declarat ca starea sa de sanatate este excelenta.

Gerald Ford, care a prezidat intre 1974-1977, a fost ultimul presedinte fumator al Americii. Regula care interzice fumatul la Casa Alba a fost impusa de Hillary Clinton pe cand era inca Prima Doamna a Statelor Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.