Presedintele american ales, Barack Obama, a declarat duminica intr-o conferinta de presa de la Chicago, ca proprietarii de arme de foc nu au "de ce sa se teama" de viitoarea sa administratie, in conditiile in care incidentele armate sunt extrem de frecvente in Statele Unite, relateaza NewsIn.

Magazinele de arme din toata tara au inregistrat cresteri ale vanzarilor in ultimele luni, pentru ca americanii se tem ca noul presedinte va introduce restrictii asupra vanzarilor de arme. Cifre recente nu sunt disponibile, dar potrivit FBI, vanzarile de pusti, arme usoare si semiautomate au inceput sa creasca inca din primavara si au atins recorduri in octombrie.

Democratul Obama este in favoarea controlului asupra vanzarilor de arme, dar a negat de mai multe ori ca are intentia de "lua armele oamenilor". Dreptul de a purta arma este inscris in al doilea amendament al Constitutiei Statelor Unite.

"Sunt pentru o lege de bun simt in ceea ce priveste siguranta si portul de arma si sunt pentru respectarea celui de-al doilea amendament", a spus Obama duminica. "Deci, proprietarii de arme in regula nu au de ce sa se teama", a adaugat el.

Incidentele armate sunt extrem de frecvente in Statele Unite, si desi exista asociatii care militeaza pentru un control mai strict al regimului armelor, exista si un lobby intens in sens contrar. In general, guvernele republicane sunt in favoarea dreptului de a purta arma, in timp ce cele democrate sunt mai restrictive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.