"In astfel de momente dificile, primiti sincerele mele condoleante pentru pierderea fiului dumneavoastra", potrivit scrisorii citate.

"Ca toti cetatenii, simt o durere profunda. Stiu ca nimic nu poate ajuta la indepartarea durerii. As vrea sa va asigur ca nu va exista indulgenta" fata de autorii acestei crime "si ca statul va veghea ca aceasta tragedie sa nu se repete", a conchis premierul elen.

Si presedintele Greciei, Carolos Papoulias, a transmis duminica o scrisoare de condoleante familiei tanarului, pentru a-si exprima "profunda durere". El a subliniat ca moartea tanarului "este o atingere adusa statului de drept".

Incidentul de sambata a avut loc in momentul in care un grup de circa sase tineri au inceput sa arunce cu pietre intr-un vehicul al politiei. Cand unul dintre tineri a incercat sa arunce cu o bomba incendiara, politistul a tras. El se afla in masina politiei, conform primelor informatii furnizate de fortele de ordine.

Dupa anuntarea mortii adolescentului, mai multi anarhisti au dat foc pubelelor de gunoi din cartierul Exarchia, unde a avut loc incidentul. Ciocnirile intre politisti si grupurile de tineri anarhisti sunt frecvente in acest cartier, unde locuiesc multi contestatari.

Circa zece banci si magazine au fost incendiate duminica dupa-amiaza la Salonic cu cocteiluri Molotov lansate de manifestantii care protestau fata de uciderea adolescentului de catre un politist. Au fost vizate filialele Bancii Nationale a Greciei si bancii Emporiki, fiind avariate, de asemenea, si magazine de imbracaminte si supermarketuri. Multe dintre geamurile cladirii primariei din Salonic au fost sparte.