Municipalitatea din Amsterdam a anuntat sambata un proiect de reducere la jumatate a numarului cafenelelor in care se poate fuma cannabis, precum si a stabilimentelor din Cartierul Rosu care au vitrine cu prostituate, pentru a combate infractionalitatea in crestere, relateaza NewsIn.

"Vrem sa transformam centrul orasului intr-o zona mai sigura, mai frumoasa", a spus consiliul municipal.
Olanda, toleranta fata de prostitutie si consumul de droguri usoare, a adoptat in ultima vreme o atitudine mai dura, interzicand vanzarea ciupercilor halucinogene. Unele orase au decretat chiar inchiderea cafenelelor in care se pot consuma droguri usoare.

Municipalitatea din Amsterdam vrea sa pastreze doar 240 din cele 482 de stabilimente ce au vitrine cu prostituate, aflate in Cartierul Rosu. "Va exista in continuare spatiu pentru industria sexului si pentru cafenele", a asigurat ea.

"Ridicarea interzicerii lupanarelor in 2000 a permis guvernului sa controleze mai bine sectorul, dar, in ultimii ani, s-a dovedit ca trebuie luate masuri suplimentare pentru contracararea si prevenirea abuzurilor".
Proiectul prevede inchiderea a jumatate dintre localurile de acest gen - baruri cu licenta speciala pentru vanzarea de cannabis - aflate in centru.

Olanda a depenalizat consumul si posesia a maxim cinci grame de canabis in 1976, dar producerea sa ramane ilegala.

"Vrem sa reducem si numarul 'smart shop-urilor', care vand ierburi halucinogene si alte droguri usoare, al saloanelor de masaj, sex shop-urilor, cinematografelor cu filme pornografice, numarul peep show-urilor, al magazinelor de souveniruri, al centrelor telefonice specializate. Sunt prea multe", potrivit autoritatilor.
Aceasta "proliferare" a dus la o crestere a infractionalitatii, iar oficialii sunt ingrijorati de problema drogurilor si traficului cu femei. In plus, unele dintre aceste locuri "servesc drept acoperire pentru spalarea de bani", spun ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.