Mii de credinciosi ii aduc duminica un omagiu patriarhului Aleksei al II-lea, al carui sicriu este depus intr-o catedrala din capitala rusa, potrivit presei ruse, relateaza NewsIn.

Mai mult de 10.000 de credinciosi s-au recules deja in fata sicriului patriarhului ortodox de cand a fost adus sambata seara la Catedrala Iisus Mantuitorul din Moscova, potrivit agentiei Itar-Tass, care a citat politia.

Kremlinul a anuntat emiterea unui decret al presedintelui rus Dmitri Medvedev care anuleaza orice eveniment recreativ programat pentru marti, ziua in care va fi inmormantat Aleksei al II-lea, care a murit vineri la varsta de 79 de ani.

Mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad, in virsta de 62 de ani, a fost ales sambata succesor interimar al patriarhului Aleksei al II-lea. Kiril, ales de Sfantul Sinod format din 12 membri, va fi seful interimar al Bisericii pana cand se va organiza, in urmatoarele sase luni, un consiliu pentru alegerea succesorului lui Aleksei al II-lea.

"Mitropolitul de Smolensk si Kaliningrad a fost ales" in cadrul unui scrutin secret, a spus Patriarhia. Kiril este considerat un reformist in cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Noul patriarh urmeaza sa fie ales in termen de sase luni de un colegiu la care nu vor participa doar episcopi, ci si reprezentanti ai ordinelor monastice si laici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.