Un adolescent in varsta de 15 ani a fost ucis prin impuscare de catre un politist sambata seara, intr-un cartier din Atena, dupa ce mai multi tineri au aruncat cu un cocteil Molotov intr-un vehicul al politiei, informeaza presa internationala.

Victima, a carei identitate deocamdata nu a fost dezvaluita, a fost dusa la un spital din apropiere unde medicii au confirmat decesul, au declarat surse din politie, citate de AFP. Potrivit Reuters, tanarul a fost impuscat in stomac.

Incidentul a avut loc in momentul in care un grup de circa sase tineri au inceput sa arunce cu pietre intr-un vehicul al politiei. Cand unul dintre tineri a incercat sa arunce cu o bomba incendiara, politistul a tras. El se afla in masina politiei, conform primelor informatii furnizate de fortele de ordine.

Dupa anuntarea mortii adolescentului, mai multi anarhisti au dat foc pubelelor de gunoi din cartierul Exarchia, unde a avut loc incidentul. Ciocnirile intre politisti si grupurile de tineri anarhisti sunt frecvente in acest cartier, unde locuiesc multi contestatari. In 1985 un tanar de 15 ani, Michalis Kaltezas, a fost omorat de un politist in acelasi cartier in timpul unei manifestatii. Incidentul a fost la originea unei serii de confruntari intre fortele de ordine si grupurile de tineri de extrema-stanga si anarhisti care au durat cativa ani.

Cativa zeci de manifestanti au protestat violent sambata seara in centrul Atenei spargand vitrinele magazinelor, dupa ce s-a aflat de moartea tanarului. "Au iesit cu sutele pe strada, probabil pentru a se razbuna...Zeci de unitati ale politiei se aduna pentru a incerca sa controleze situatia", a declarat un oficial al politiei citat de Reuters sub acoperirea anonimatului.

Gazele lacrimogene au patruns pe strazile inguste din vecinatate si restaurantele au tras obloanele, au declarat martori oculari.

Politia nu a facut deocamdata arestari si nu a raportat alte victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.