Biroul procurorului pentru crime de razboi din Serbia a anuntat sambata ca autoritatile din Statele Unite investigheaza mai multe persoane suspectate ca i-au trimis acestuia amenintari cu moartea, relateaza NewsIn.

Vladimir Vukcevici a primit scrisori de amenintare si telefoane de cand conduce echipa ce incerca sa-l localizeze si sa-l aresteze pe Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, inculpat de TPI. Scrisorile au venit din orase americane cu comunitate sarba puternica.

"Am fost informati prin ambasada americana ca mai multe persoane sunt anchetate pentru implicare in trimiterea de amenintari la adresa lui Vukcevici", a spus Bruno Vekarici, purtator de cuvantr. El nu a confirmat informatiile potrivit carira trei persoane ar fi fost arestate in SUA.

"De fiecare data cand au loc actiuni intense de localizare a lui Mladici sunt trimise scrisori de amenintare",. a spus oficialul. El a precizat ca cea mai recenta a fost primita dupa ce politia a efectuat perchezitii pentru gasirea lui Mladici, joi.

In aprilie, autoritatile au dejucat un plan pentru asasinarea lui Vukcevici.

Arestarea lui Mladici este considerata cruciala pentru aderarea Serbiei la UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.