Caroline Kennedy, singurul copil in viata al presedintelui american asasinat John F. Kennedy, ar putea prelua locul lui Hillary Clinton in Senat, cand aceastra va demisiona pentru a deveni secretar de stat, in ianuarie, potrivit presei americane, relateaza NewsIn.

Citand surse din Partidul Democrat, ABC News a spus ca guvernatorul democrata de New York David Paterson a contactat-o pe Caroline Kennedy pe aceasta tema si ca avocata de 51 de ani analizeaza cererea.

Paterson este cel care va decide cine va prelua locul lui Clinton in Senat. Succesorul ei va participa totusi la alegeri speciale in 2010 si, daca va fi ales, isi va pastra locul pana la scrutinul legislativ din 2012.

Purtatorul de cuvant al lui Paterson a dezmintit aceste zvonuri si a spus ca guvernatorul "nu a contactat deocamdata pe ninmeni". "Toate discutiile privitoare la aceasta alegere sunt private, iar guvernatorul nu va face niciun comentariu pe speculatii, inainte de a decide", a subliniat Errol Cockfield.

Washington Post a asigurat ca fiica lui Kennedy este "cu adevarat interesata de Senat", dar a spus ca Paterson este o persoana imprevizibila. Potrivit sursei, Kennedy ar fi reflectat asupra posibilitatii de a intra in Senat dupa recenta operatie suferita de unchiul ei, senatorul Ted Kennedy.

Caroline Kennedy a fost activa in campania lui Barack Obama.

Ea nu a comentat zvonurile, dar un lider democrat a spus ca ea este interesata de Senat.

Fos News a afirmat ca varul ei, Robert Kennedy, ar fi, de asemenea, interesat de locul lui Hillary Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.