Principalele aeroporturi din India s-au aflat sambata in stare de alerta in urma unor amenintari cu atentate, la doar zece zile de la atacurile islamiste din Bombay, au anuntat oficiali, potrivit NewsIn.

Autoritatile au spus ca au primit in urma cu citeva zile un e-mail care avertiza in legatura cu atacuri impotriva infrastructurilor aeroprorturilor, cu luare de ostatici si posibile deturnari de avioane.

Mesajul vorbeste despre data de 6 decembrie 2008, care coincide cu marcarea a 16 ani de la distrugerea unei moschei in nordul Indiei de catre extremisti hindusi, act care a dus la revolte interreligioase.

"Nivelul de securitate era maxim deja, dar, in urma atacurilor din Bombay, toate aeroporturile din vestul Indiei si cele internationale sunt in stare de alerta maxima", a spus un purtator de cuvant al Aviatiei civile.

Controalele sunt deja draconice de ani de zile, dar au fost intensificate pentru "a se evita problemele", a spus un oficial al aeroportului din New Delhi. Vineri noapte, o falsa alerta a provocat panica in acest aeroport.

La peste o saptamina de la atacurile din Bomaby, guvernul a recunoscut vineri existenta unor "probleme" in sistemele de informatii si securitate ale tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.