Austria va lansa o ancheta in urma unor informatii potrivit carora autorii atentatelor de la Bombay au folosit un numar de telefon austriac pentru a comunica in timpul atacurilor de saptamana trecuta, a anuntat vineri un purtator de cuvant al Ministerului austriac de Interne, citat de AFP.
"Am cerut autorizatie din partea biroului procurorului Vienei pentru a lansa o ancheta", a afirmat Rudolf Golia.

Potrivit purtatorului de cuvant, Ministerul de Interne a primit informatii din partea unui serviciu strain de informatii, potrivit carora atacatorii ar fi folosit un numar de telefon austriac pentru a comunica. El nu a putut confirma, insa, daca a fost gasita vreo cartela SIM austriaca.

Numarul a fost vandut de o companie de telefonie austriaca unui furnizor din strainatate. Astfel l-au iobtinut atacatorii, a declarat Golia, precizand ca este un lucru obisnuit ca numere de telefon sa fie vandute pe piata internationala.

"Nu avem informatii despre alte legaturi"
intre teroristi si Viena, a dat asigurari Golia, adaugand ca Ministerul de Interne incearca sa obtina informatii suplimentare din partea Interpol, care a trimis experti la Bombay.

Potrivit presei austrice, care preia informatii aparute in mass-media indiana, autorii atentatelor ar fi recurs la furnizori de servicii telefonice pe internet, cu sediul la Viena si New Jersey (Statele Unite).
Atacurile, comise saptamana trecuta in mai multe puncte ale capitalei financiare a Indiei si care au durat 60 de ore, s-au soldat cu 163 de morti si 300 de raniti. Noua agresori au fost ucisi si unul a fost arestat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.