O falsa alerta de securitate privitoare la un atac a produs panica in noaptea de joi spre vineri pe aeroportul international din New Delhi, la mai putin de zece zile de la atentatele din Bombay, a anuntat un responsabil pentru securitatea aeroportului, relateaza AFP.
"Totul a revenit la normal", a declarat Udayan Bannerjee, seful CISF, unitatea paramilitara insarcinata cu securitatea aeroportului, care a precizat ca personalul CISF a auzit "zgomote care pareau a fi focuri de arma". Ei au declansat alerta, ceea ce a dus la inchiderea aeroportului timp de circa 40 de minute.
Un post de televiziune indian, NDTV, anuntase initial ca trei focuri de arma au fost trase asupra aeroportului, dintr-o masina. Mobilizate, fortele de ordine au perchezitionat aeroportul, dar nu au descoperit nimic suspect, a declarat K.R. Singh, unul dintre responsabilii CISF.

"Nu s-au produs incidente. Am verificat fiecare centimetru din aeroport, insa nu am gasit nimic. Am facut acelasi lucru si pentru aeroportul intern", rezervat curselor din tara, a explicat el. "Oamenii nostri continua verificarile", a adaugat el.

India a plasat joi principalele aeroporturi in stare de alerta maxima, dupa ce a primit un avertisment cu privire la posibila comitere a unor atentate cu ajutorul unor avioane civile deturnate.

Potrivit surselor guvernamentale, nivelul de alerta a fost sporit in principalele aeroporturi din tara, mai ales in New Delhi, Bangaloe, Bombay si Calcutta, iar trupe suplimentare au fost desfasurate pentru pazirea acestora.

Ministrul apararii a cerut marinei si Pazei de Coasta sa consolideze securitatea maritima.
Alertele intervin la opt zile de la atentatele din Bombay, comise de extremisi islamisti din Pakistan, potrivit autoritatilor indiene, atacuri care s-au soldat cu 172 de morti si sute de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.