Un jurnalist croat cunoscut pentru anchetele sale asupra crimelor de razboi a primit amenintari de la un politist

Cotidianul Jutarnji List anuntase vineri ca un jurnalist al sau, Drago Hedl, a primit cu o zi inainte o "amenintare cu moartea" pe telefonul sau mobil. "Din nou tu cu articolele tale (...) Nu o sa ramana asa", incepe mesajul, care il anunta pe jurnalist ca va fi "masacrat".

"Autorul acestui act criminal este un barbat, cetatean croat si ofiter de politie care lucreaza la Zagreb", a declarat un oficial din politie, Krunoslav Borovec.

Mai multe organizatii internationale, printre care Amnesty International, au denuntat aceasta amenintare, care nu este prima primita de acest jurnalist.

Oficialul citat a explicat ca politistul incriminat, al carui nume nu a fost dezvaluit, nu a avut intentia de a pune in pericol viata jurnalistului, iar gestul sau fusese doar o "tentativa de a atrage atentia asupra persoanei sale, din cauza nemultumirii sale" legate de serviciu. Oficialul a precizat ca a fost sesizat Parchetul, politistul a fost suspendat din functie si este vizat de o procedura judiciara.

Un jurnalist croat, Ivo Pukanic, directorul saptamanalului National, a fost ucis in octombrie, intr-un atac cu bomba la Zagreb, explozia provocand si moartea directorului sau de marketing.

In 2008, alti trei jurnalisti croati au fost batuti violent si unul a supravietuit unei tentative de asasinat, potrivit Asociatiei jurnalistilor croati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.