Un membru al unui forum islamic care militeaza pentru razboiul sfant (Jihad) a cerut pe internet "invadarea site-ului YouTube" prin inregistrari de propaganda, potrivit centrului american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, relateaza NewsIn.

SITE a anuntat marti seara ca apelul a fost lansat saptamana trecuta de un membru al forumului al-Faloja - la care accesul este restrans - sub numele de Omar Abdul Hakim. El afirma ca site-ul, care este detinut de Google, este consultat de milioane de persoane si folosit chiar si de presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama. Hakim a spus in mesajul sau ca jihadistii trebuie sa foloseasca YouTube pentru "a-i face de rusine pe cruciati, prin publicarea de inregistrari video care le prezinta pierderile suferite".

"Membrii YouTube pot fi mii de milioane, iar majoritatea sunt cei mai dezgustatori si periculosi oameni de pe pamant", afirma Hakim. "Fratilor, sa lucram si sa invadam. Va cer, in numele lui Allah, ca, inca de cand cititi acest mesaj, sa aratati, publicati si postati inregistrari pe forumurile jihidiste, islamice si pe cele generale", a adaugat el.

Omar Abdul Hakim arata cum se poate posta o inregistrate video pe YouTube si tipul de calculator necesar pentru a taia inregistrarile in secvente de cate zece minute fiecare.

YouTube a anuntat ca "incurajeaza discutiile libere si apara dreptul fiecaruia de a-si exprima opiniile, indiferent daca sunt populare sau nu", insa interzice inregistrarile violente sau care incita la ura.

Gruparile islamiste folosesc deseori internetul ca mijloc de propaganda si pentru a comunica. Un proiect de raport al serviciilor americane de informatii militare a avertizat recent cu privire la pericolul reprezentat de site-ul de socializare "Twitter", ca posibil instrument pentru teroristi.

Barack Obama, ales la 4 noiembrie, a postat pe YouTube primele sale discursuri saptamanale, care au fost urmarite de aproape un milion si jumatate de oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.