Autoritatile indiene au plasat joi principlalele aeroporturi ale tarii in stare de alerta maxima, dupa ce au primit avertismente cu privire la posibile atacuri cu ajutorul unor avioane deturnate, au anuntat oficiali, relateaza NewsIn.

Aceasta alerta este emisa dupa o decizie a ministrului apararii A.K. Antony de a plasa in alerta fortele armate, in eventualitatea "unui atac pe cale aeriana", potrivit responsabililor citati.

"Alerta este bazata pe un avertisment primit de guvern si vom adopta masurile care se impun", a declarat un oficial din aviatia militara, Fali Major.

Potrivit surselor guvernamentale, principalele aeroporturi, mai ales din New Delhi, Bangalore, Bombay si Calcutta, au fost plasate in stare de alerta maxima.

Miercuri, politia de la Bombay a gasit opt kilograme de explozibil intr-o geanta care fusese lasata in urma de atacatorii de la gara centrala, la inceputul celor trei zile de teroare din capitala economica a Indiei, potrivit Reuters. Gara centrala a fost locul unuia dintre atacurile comise de islamisti, alaturi de doua hoteluri de lux si centrul cultural evreiesc. Atentatele s-au soldat cu moartea a 188 de persoane si peste 300 de raniti.

India a anuntat deja ca are dovezi convingatoare si detaliate ca atacurile de la Bombay au fost planuite pe teritoriul pakistanez si puse in aplicare de pakistanezi. Unul dintre atacatori a fost capturat si a facut o marturisire detaliata, ceea ce nu s-a intamplat in cazul altor atentate pentru care India a acuzat elemente din Pakistan. El a declarat ca fost antrenat mai multe luni de Lashkar-e-Taiba, grupare militanta islamista din Pakistan.

Autorii atacurilor de la Bombay sunt "apatrizi", a afirmat presedintele pakistanez Asif Al Zardari la CNN, acuzandu-i ca "iau ostatica intreaga lume", potrivit AFP. Presedintele pakistanez a mai afirmat ca nu a primit dovezi suficiente ca singurul supravietuitor din grupul care a comis atacurile este pakistanez, asa cum afirma New Delhi, si dezminte din nou orice implicare a tarii sale in aceste atacuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.