Postul de director general adjunct pentru extindere,din subordinea comisarului Olli Rehn,va fi scos la concurs pentru candidati din Romania, Bulgaria, Malta si tarile baltice, selectia urmand a fi facuta de Comisia Europeana, nu de guvernele nationale,a explicat pentru NewsIn un purtatore de cuvant

Colegiul Comisarilor a luat miercuri o serie de decizii ce vizeaza posturi de conducere din cadrul executivului european, rotatia directorilor din Comisie dupa cel mult cinci ani in functie fiind o masura obisnuita pentru a evita ca persoanele aflate in functii sensibile sa ramana prea mult intr-un post si sa fie tentate de acte de coruptie.

Unul dintre posturile vizate, cel de director general adjunct al directiei extindere (ELARG), este destinat special candidatilor din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Malta si Romania, care in prezent nu au nici un director general in cadrul Comisiei, a explicat Valerie Rampi, purtatoarea de cuvant a comisarului pentru afaceri administrative, audit si lupta antifrauda, Siim Kallas.

"Nu sunt posturi pentru care guvernele sa propuna candidati, oricine poate candida, iar selectia o va face Comisia", a spus Rampi, intrebata daca CE va lua in considerare doar propuneri ce vin din partea guvernelor.

Candidatii nu necesita in prealabil trecerea unui concurs al oficiului european pentru selectia personalului (EPSO), a mai spus purtatoarea de cuvant, adaugand ca din procesul de selectie vor face parte si interviuri cu comisarul de resort, Olli Rehn.

In prezent, postul este detinut de un polonez, Jan Truszczynski, care va fi mutat de la 1 iulie ca director general adjunct la educatie si cultura. Inainte de a obtine acest post, Truszczynski a fost negociatorul-sef al Poloniei in procesul de aderare la Uniunea Europeana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.