Reuniunea ministrilor de externe ai NATO de marti si miercuri a prilejuit si un moment sentimental, intrucat a fost ultima la care a participat secretarul de stat american in exercitiu, Condoleezza Rice, a povestit seful diplomatiei romane Lazar Comanescu

Dineul oferit marti seara de ministrul belgian de externe omologilor sai din tarile NATO aflati la Bruxelles a avut si o "componenta emotionala", a spus Lazar Comanescu. "A fost ultima reuniune la care a participat si Condoleezza Rice", a explicat ministrul roman.

El spune ca momentul "sentimental" nu a fost doar "o chestiune de amambilitate", ci toti cei prezenti au recunoscut faptul ca "Rice a avut o contributie esentiala la reluarea si consolidarea dialogului transatlantic".

"Realuarea dialogului transatlantic este o conditie sine qua non pentru securitatea mondiala", a adaugat ministrul.

Rice a participat pentru ultima oara la o reuniune NATO in calitate de sefa a diplomatiei americane, mandatul ei urmand sa expire odata cu cel al presedintelui George W. Bush, in 20 ianuarie.

Presedintele ales Barack Obama a anuntat deja ca succesoarea lui Rice la Departamentul de Stat va fi fosta prima doamna Hillary Clinton.

Rice declarase ca o respecta pe Clinton si ca diplomatia americana va fi "pe maini bune" cu ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.