Chinezii sustin ca in aprilie 2009 va incepe construirea unui parc de distractii Disneyland la Shanghai, insa reprezentantii companiei americane neaga incheierea unui contract privind un astfel de proiect, relateaza NewsIn

Interesul pentru dezvoltarea acestui proiect la Shanghai a aparut in 1990, cand primarul celui mai mare oras chinezesc, Zhu Rongji, a vizitat Disneyland-ul din Anaheim, California, si a avut discutii cu presedintele de atunci al companiei Disney. Z

hu Rongji a devenit, mai tarziu, premier al Chinei, mentinand relatiile cu cei de la Disney, care au mers pentru a prospecta zona in urma cu cativa ani, insa au hotarat ca era mult prea devreme pentru un parc acolo.

"Motivele construirii unui Disneyland in China sunt acum altele fata de cele cu ani in urma", a declarat un oficial al administratiei din Shanghai, care a fost implicat in faza initiala a proiectului.

Guvernul chinez a facut public, de curand, un proiect in valoare de 600 miliarde de dolari, care sa stimuleze investitiile, inclusiv pe cele de la Disneyland, prin construirea de locuinte, centre medicale si imbunatatirea infrastructurii.

In consecinta, firme care detin proprietati in zona au inregistrat cresteri considerabile ale valorii actiunilor proprii, in ultima luna.

Pe acelasi trend, detinatorii de imobile fac lucrari de modernizare sau extindere, in speranta obtinerii unei sume compensatorii mai mari in cazul relocarii lor, in beneficiul parcului.

In ciuda planurilor facute de chinezi, purtatorul de cuvant al companiei Disney in Hong Kong, Alannah Hall-Smith, spune ca nu a fost semnat niciun contract pentru un parc in Shanghai.

In prezent, parcuri tematice Disney, o atractie pentru copiii care vor sa-si intalneasca favoritii din desene animate, se gasesc in SUA, la Anaheim, statul California, si la Lake Buena Vista - Florida, in Paris, Tokio si Hong Kong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.