Mai multe dispozitive explozive au fost descoperite si dezamorsate astazi, in gara centrala din Bobay, relateaza posturile indiene de televiziune, citate de Reuters

O echipa de genisti se afla la fata locului, dar nu a descoperit nimic deocamdata, a anuntat politia.

Premierul statului Maharashtra, Vilasrao Deshmukh, urma sa viziteze gara in cursul serii de miercuri, potrivit NDTV.

Cel putin 10 persoane, care au ajuns la Bombay la bordul unor barci de cauciuc, au lansat saptamana trecuta o serie de atacuri coordonate, care s-au soldat cu moartea a 188 de persoane si cu ranirea altor 313 .

Teroristii au vizat doua hoteluri de lux din capitala financiara a Indiei, un centru de rugaciune evreiesc, gara centrala din oras, un spital si alte obiective.

Indienii acuza islamistii pakistanezi din gruparea Lashkar-e-Taiba ca au antrenat si echipat cei zece autori ai atentatelor din capitala economica indiana. Gruparea, care lupta pentru iesirea Kashmirului de sub controlul Indiei, este responsabila de atacul comis asupra Parlamentului indian in decembrie 2001.

Presedintele pakistanez Asif Ali Zardari a cerut astazi ca suspectii pakistanezi pentru atentatele de la Bombay, a caror extradare este ceruta de India, ar trebui judecati in Pakistan, daca exista suficiente dovezi impotriva lor.

Tensiunile care au provocat deja trei razboaie intre India si Pakistan, ambele puteri nucleare, au determinat Washingtonul sa o trimita in regiune pe secretarul de stat Condoleezza Rice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.