Persoana vizata miercuri de focuri de arma in Tara Bascilor, un posibil atac al ETA, a murit in urma ranilor suferite, au anuntat autoritatile locale, citat de AFP

O persoana, posibil un antreprenor basc, a fost vizata miercuri de tiruri la Azpeitia, in Tara Bascilor, a anuntat politia locala. Liderul opozitiei conservatoare, Mariano Rajoy, a declarat la un miting politic ca "suspecteaza" o noua actiune a ETA.

Potrivit postului national de radio spaniol, persoana vizata ar fi un antreprenor de la compania de constructii Altuna y Uria, care se ocupa de construirea unei linii feroviare de mare viteza in regiune, un proiect care reprezinta unul dintre obiectivele gruparii basce armate ETA.
Victima a fost vizata de tiruri in parcarea unui restaurant din Azpeitia si a fost "ranita", a declarat un purtator de cuvant al politiei basce, vorbind de un "atentat", pe care nu l-a atribuit, insa, gruparii separatiste ETA.

Potrivit presei spaniole, persoana vizata ar fi fost Alejandro Uria, in varsta de 43 de ani, unul dintre directorii companiei Altuna. El ar fi fost ranit de doua gloante, in zona caputului si a pieptului, trase de doua persoane care apoi ar fi fugit.

In martie 2008, cu doua zile inainte de alegerile legislative din Spania, un fost consilier municipal socialist din Monderagon, din Tara Bascilor, a fost impuscat in fata locuintei sale. Asasinatul a fost atribuit ETA.

Organizatia armata, responsabila de moartea a 822 de persoane in 40 de ani, a comis doua atentate cu bomba in Tara Bascilor in timpul campaniei electorale, dar fara victime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.