Politia italiana a arestat marti, la Milano, doua persoane suspectate ca ar fi pregatit atentate in Italia, a anuntat Parchetul local, citat de AFP.

Cei doi "au participat la planificarea atentatelor vizand obiective civile si militare din Italia", potrivit unui purtator de cuvant al Parchetului. Acesta din urma nu a precizat daca sunt cautati si alti suspecti si nu a anuntat nationalitatea persoanelor arestate.

Potrivit agentiei de presa ANSA, cei doi barbati arestati, Rachid Ilhami, in varsta de 31 de ani, si Gafir Abdelkader, in varsta de 42 de ani, sunt de nationalitate marocana. Ambii sunt acuzati de "terorism international", o crima introdusa in Codul Penal italian dupa atentatele din septembrie 2001, de la New York.

Potrivit ANSA, atacurile urmau sa vizeze o cazarma de carabinieri si un birou pentru imigratie de la o sectie de politie din Milano. Ei ar fi planificat si un atentat vizand un supermarket din apropiere de Milano.
Circa 10 persoane vizate de ancheta si ale caror telefoane au fost interceptate ar fi afirmat ca fac parte din reteaua al-Qaida, potrivit aceleiasi surse.

O prima idee, folosirea unui camion plin cu explozibil, a fost abandonata, iar teroristii au preferat bombe cu oxigen, relateaza agentia.

Aceasta este prima data cand presupusi teroristi sunt arestati in Italia nu pentru apartenenta la o celula logistica sau pentru ca ar fi recrutat kamikaze, ci pentru ca planuire de atentate pe sol italian, potrivit agentiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.