Incepand de ieri, statul francez poate fi chemat in instanta de catre persoanele considerate prioritare in materie de cerere de locuinta si care nu au primit satisfactie, situatie care reprezinta o premiera europeana.
Posibilitatea este deschisa incepand cu 1 decembrie, in virtutea legii privind dreptul la locuinta (Dalo), anuntata la finele anului 2006 de ex-presedintele francez Jacques Chirac, dupa actiunea mediatizata a unei asociatii care instalase corturi pentru cei fara adapost in mai multe orase din Franta. Daca familiilor "prioritare" nu li se propune o solutie de gazduire, ele pot depune recurs la tribunalul administrativ si statul poate fi condamnat sa plateasca. Asa cum explica Christophe Robert, membru al Comitetului de supraveghere a Dalo, "acum, acest drept la locuinta va intra in faza juridica. Trecem de la obligatia mijloacelor la obligatia rezultatelor".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.