Centrul pentru prognoza mareelor din Venetia a emis luni alerta "aqua alta", avand in vedere ca nivelul apei a atins luni la pranz 1,56 metri peste nivelul normal, un record in ultimii 22 de ani, relateaza NewsIn

Toate strazile orasului, mai ales centrul turistic, Piata San Marco, erau acoperite de apa luni dimineata. Deplasarea in centrul istoric este grav perturbata.

Centrul pentru previziunea mareelor din Venetia a anuntat ca se va ajunge la un nivel maxim de 1,60 metri peste nivelul mediu in jurul orei 11.00 GMT (13.00, ora Romaniei), insa nivelul apei a ajuns pana la urma la 1,56 metri.

In februarie 1986, orasul inregistrase un nivel al apei de 1,58 de metri peste nivelul mediu al mareelor, iar in 1979 a ajuns la peste 1,60 metri.

Cel mai mare nivel al apelor s-a inregistrat la 4 noiembrie 1966, cand a ajuns la 1,94 metri, iar inundatii s-au inregistrat in intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.