"Dau autorizatia mea pentru Partidul Socialist unificat din Venezuela si poporului venezuelean in vederea lansarii dezbaterii si actiunilor pentru obtinerea acestui amendament constitutional si a realegerii presedintelui", a spus Chavez.

Liderul venezuelean, care va celebra joi zece ani de la prima alegere la conducerea statului, ar trebui sa plece de la putere in 2013, actuala Constitutie interzicandu-i sa mai candideze.

"Sunt pregatit sa fiu cu voi, daca Dumnezeu vrea si imi da sanatate, pana in 2019, pana in 2021", a spus Chavez.

Dupa alegerile regionale din 23 noiembrie, presedintele a anuntat ca partidul sau analizeaza posibilitatea de a prezenta in 2009 un proiect de revizuire a Constitutiei, care sa permita realegerea sa.

Partidul guvernamental a obtinut o victorie la acest scrutin local, castigand in majoritatea statelor, dar suferind infrangeri in cele mai populate si mai bogate, inclusiv in capitala.

Chavez, aliat al regimului cubanez, a prezentat acest scrutin ca un plebiscit pe tema revolutiei sale "a la Bolivar" si a sugerat ca, in cazul unei victorii categorice, va prezenta din nou votului aceasta revizuire a Constitutiei. O precedenta tentativa a fost respinsa prin referendum in decembrie 2007. Aceasta a fost prima infrangere electorala suferita de Chavez.