Elvetienii vor respingerea pentru romani si bulgari a acordurilor de libera circulatie. Conducerea formatiunii de dreapta Uniunea Democratica de Centru a votat, sambata, cu majoritate intr-un congres aceasta propunere.

Partidul a invocat in sprijinul masurii riscurile de crestere a criminalitatii si somajului. Uniunea Democratica a dat exemplu criminalitatea din Italia, care a crescut din cauza extinderii UE.

In plus, masura aduce beneficii numai tarilor sarace, in conditiile in care salariile din cele doua tari sunt de 15 ori mai mici decat in Elvetia - se spune in documentul adoptat la congres.

Parlamentul elvetian a decis, in iunie, ca extinderea pentru Romania si Bulgaria a liberei circulatii si confirmarea actualului acord cu UE pe aceasta tema sa fie votate in bloc la referendumul din 8 februarie.

UDC, formatiune a dreptei nationaliste, s-a opus acestei decizii, insa nu a reusit sa obtina majoritatea necesara pentru a-si impune punctul de vedere. Liderii UDC au inceput de acum campania pentru a mobiliza populatia sa respinga acordul la referendum.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.