Presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama, va sustine luni la Chicago, o conferinta de presa in care ii va anunta pe membrii echipei sale de securitate nationala, a anuntat echipa de tranzitie intr-un comunicat citat de Reuters, potrivit NewsIn.
La conferinta, care va avea loc luni la ora 17.40, ora Romaniei, va fi prezent si vicepresedintele ales, Joe Biden.

Echipa de securitate nationala ii include pe secretarul de stat si secretarul apararii. Pentru Departamentul de Stat se crede ca va fi numita Hillary Clinton, fosta rivala a lui Obama in cursa pentru investitura, in timp ce la Pentagon va fi pastrat, potrivit asteptarilor, actualul secretar al apararii, Robert Gates. Cei doi vor avea sarcina dificila de a reface imaginea Statelor Unite in lume, de a retrage trupele americane din Irak si de a combate insurgenta talibana din Afganistan.

O sursa apropiata lui Clinton a confirmat ca aceasta "se va afla la Chicago maine (luni - n.red.) pentru a fi numita secretar de stat".

Presa americana a speculat, de asemenea, ca Obama il va numi pe generalul in rezerva James Jones, fost comandant NATO, consilier pentru securitate nationala la Casa Alba, iar pe guvernatoarea democrata de Arizona, Janet Napolitano, in functia de secretar pentru securitate interna.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.