Un actor britanic, care a interpretat rolul unui kamikaze aflat la originea atentatelor sinucigase de la Londra, din 2005, intr-un documentar, a fost arestat de politia indiana dupa ce a scapat dintr-unul dintre atacurile de la Bombay, relateaza AFP.
Joey Jeetun, in varsta de 31 de ani, se afla miercuri seara in cafeneaua Leopold, frecventata de numerosi turisti din Bombay, cand un grup de barbati inarmati au intrat si au deschis focul. "Dupa aproximativ cinci minute (tirurile - n.red.) s-au oprit, am deschis ochii. Langa mine erau oameni morti, impuscati in cap", a povestit el pentru ziarul britanic The Times.

Actorul a adaugat ca atacatorii au crezut ca este mort, pentru ca era acoperit cu sangele altor victime. "Mi-a fost frica, ma simteam pierdut, eram innebunit... Ca actor, poti intepreta personaje, dar aici nu a fost vorba de fictiune", a declarat el pentru CNN.

In confuzia generata de atacuri, politia indiana l-a arestat, suspectandu-l ca este unul dintre agresori. Autoritatile l-au eliberat, insa, ulterior. "Am fost retinut de politie timp de 13 ore, inpreuna cu un grup de persoane arabe. M-au crezut suspect, desi le-am spus ca sunt turist britanic", a afirmat el, citat de Daily Telegraph.

Jeetun este nascut la Londra dar mama sa este originara din Mauritius, potrivit site-ului sau.
In presa au circulat zvonuri, dezmintite ulterior, potrivit carora britanici de origine pakistaneza ar fi participat la atacurile de la Bombay, soldate cu apropare 200 de morti.

Joey Jeetun a jucat intr-un documentar britanic rolul lui Shehzad Tanweer, unul dintre cei patru kamikaze britanici de origine pakistaneza care au lansat atentatele din 7 iulie 2005, din reteaua londoneza de transport in comun, soldate cu 52 de morti si circa 900 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.